YKS 2021 sonuçlarında on binlerce aday taban puanı geçemedi. Üniversite sınavına giren ve ham olarak 180 puanı aşamayan on binlerce öğrenci için güzel haber geldi. Önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen gün, ardından Devlet Bahçeli’nin dün yaptığı ‘YKS barajı düşürülsün’ çağrısının ardından harekete geçen YÖK, YKS’de baraj altında kalan öğrencilere bir şans daha verilmesi için çalışmalara başladı.
Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre baraj ile ilgili çalışmalar başladı.
YKS BARAJI 170 Mİ OLACAK?
Üniversite sınavında tercih verebilmek için 180 almak gerekiyor. Fakat hem Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem Devlet Bahçeli’nin çağrısı üzerine harekete geçen YÖK, YKS’de barajı 170’e çekmek için hazırlığa başladı.
Bu yıl pandemi koşulları ve yüz yüze eğitimin aksaması durumlarını göz önüne alan Yükseköğretim Kurumu (YÖK) baraj için kısa sürecek bir çalışmanın ardından tercihler bitmeden barajı 170’e çekebilir.
Eğer bu yaşanırsa 20 Ağustos’ta bitecek tercihler biraz daha uzatılabilir.