Modern çağın en önemli konularından biri kodlama ve yazılım bilgisi. Çağa ayak uyduran tüm ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de gerek eğitim, gerek sanayi, gerekse de teknoloji alanında yazılıma büyük önem veriliyor. Son olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yazılım öğrenmek isteyenleri ilgilendiren bir açıklama geldi. Yazılım Okulu geliyor.
Vadi İstanbul’da düzenlenen Türkiye Açık Kaynak Platformu 42 Okulları’nın Açılış Töreni’ne katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, ücretsiz yazılım okullarının farklı illerde kurulmaya başlandığına dikkat çekerken, bu okulların sayısının artacağını, ücretsiz olacağını ve 7/24 hizmet vereceğini söyledi.

KOCAELİ’DEN DEVAM EDECEK TÜM ÜLKEYE YAYILACAK
Evyap’ın mekan sponsorluğunda Vadi İstanbul’da 400 bilgisayar ile söz konusu okulu gençlerin hizmetine sunduklarını dile getiren Varank, diğer okulun ise 27 Eylül’den itibaren Kocaeli’nde faaliyetlerine başlayacağı bilgisini paylaştı.
Gelecek dönemde bu okulları başka illerde de yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirten Varank, “7/24 açık olacak bu okullarda eğitimler tamamen ücretsiz. Öğrenciler bir eğitmen olmadan projeler ve oyunlaştırma yöntemiyle yazılımı birbirlerinden öğrenecekler. Bu okullarda uluslararası standardı yakalamak için de Fransız Ekol 42 markası ile iş birliğine gittik. Ecole 42 Okulları Direktörü Sayın Sophie Vigeri’nin mesajını dinledik, Paris şubesi yetkilisi Sayın Christina Fernandez de burada aramızda. Aynı zamanda Fransız Başkonsolusumuz da burada bizimle beraber. Destekleri bizim için gerçekten çok önemli. Bu nedenle ben kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.
MEZUN OLANA İŞ GARANTİ
“23 ülkedeki 36 kampüsüyle uluslararası bir marka olan Ekol 42 dünyanın en iyi kodlama okulları arasında sayılıyor. Bakınız, bu eğitim kurumlarının dünyadaki muadillerinden mezun olanlar en iyi şirketlerde istihdam ediliyor. Hatta eğitimin ikinci yılında iş bulup çalışmaya başlayan birçok genç var. Bizim de buradaki hedefimiz salt yazılımcı yetiştirmekten ziyade, hızlıca istihdam piyasasına katılabilecek yazılımcı yetiştirmek olacak. Türkiye Açık Kaynak Platformu da bu manada gençlerimizin yalnız bırakmayacak. Eğitim sırasında yarı zamanlı çalışma ve eğitim sonrası tam zamanlı çalışma konusunda destek verecekler. Gençlerimiz gerçek projelerde sektörün değerli firmalarıyla çalışma fırsatı bulacak. Yine platform üyesi firmalarımız eğitimleri sırasında öğrencilerle tanışabilecek, onları takip edebilecek ve istihdam etme şansına sahip olacak. Böylece herkesin ihtiyacına cevap veren dinamik bir ekosistem oluşturacağız.” diyen Varank, bu okullarda üniversite mezuniyeti veya yazılım konusunda bir ön bilgiye ihtiyaç olmadığını, bu okullara kayıt olanların şimdiye kadar yüzde 46’sının ilk kez yazılım eğitimi aldığını söyledi.