Yaklaşan kış öncesi Milli Eğitim Bakanlığı bu önlemleri almalı!

Kış mevsimi yaklaşıyor. Dünyayı kasıp kavuran Koronavirüs salgını ikinci yılını dolduruyor. Özellikle kış aylarında virüs tehdidi başka hastalıklarla da birleşince ortaya korkutucu bir tablonun çıkması kaçınılmaz oluyor. Fakat Milli Eğitim Bakanlığı 6 Eylül’de açtığı okulları açık tutmak noktasında ısrarcı. Bu nedenle Eğitim-Sen, eğitimin devamlılığı için kış mevsimi öncesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınması gereken önlemleri sıraladı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın gereken tedbirleri bir türlü almadığını söyleyen Eğitim-Sen, daha da geç olmadan şu tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi;

15 bin öğretmen ataması Şubat 2022’ye bırakılmıştır.
Okullarda yeterli sayıda yardımcı hizmetli personel görevlendirilmemiştir.
Sınıf mevcutları seyreltilmemiştir.
40 dakika olan ders süreleri 30 dakikaya düşürülmemiş, okul öncesi için 50 dakika düzenlemesi devam ettirilmiştir.
Sınıfların pencere sistemleri ve okul havalandırma sistemleri üzerinde, düzenli temiz hava sağlayacak şekilde bir çalışma yürütülmemiştir.
Tuvalet ve lavabo sayıları arttırılmamıştır. Temizlik malzemeleri yeterince sağlanmadığı gibi bu ortamların temizliği düzenli bir şekilde yürütülmemektedir.

Konu ile ilgili açıklamasında Eğitim-Sen;

“Sadece bu haftayı kapsayan sayılara baktığımızda 32 ilden gelen sınırlı verilere göre, 798 sınıf kapanmıştır. Karantinanın 14 gün sürdüğü ve geçmiş haftalarda kapanan sınıf sayıları bu oranlarla birleştirildiğinde MEB’in hiçbir yeni tedbir geliştirmediği açıkça görülmektedir. Kapanan sınıf sayıları istikrarlı bir şekilde her hafta aynı düzeylerde devam etmektedir. Kaldı ki tüm illerin verileri paylaşıldığında sayıların bizim paylaştığımız sayıların çok çok üzerinde olduğu ortaya çıkacaktır.

Raporumuzun il il, okul okul detaylı tablosunu okul yöneticileri ve eğitim emekçileri üzerinde bir baskı oluşmaması için bu hafta yayınlamayacağız. Detayı elimizde bulunan bu verilerin sadece toplam sayılarını paylaşacağız. MEB, okullarımızdaki bilgilere ulaşmayı engelleyici tedbirleri almaktaki çabasını bir kenara bırakarak şeffaf olmalı ve doğru verilerle kamuoyunu bilgilendirmelidir. MEB, tüm dikkatini yüz yüze eğitimin sürekliliğini sağlayacak acil tedbirlerin hayata geçirilmesine vermeli, yaklaşan kış aylarının çok daha vahim tablolar ortaya çıkarmaması için üzerine düşen tüm sorumlulukları bir an önce yerine getirmelidir.” ifadelerini kullandı.

Bir Cevap YazınCevabı iptal et