6 Eylül’de açılan okullar ile ilgili tartışmalar bitmiyor. Hala yüksek olan vaka ve vefat sayıları okulları doğrudan hedef haline getiriyor. Bu vaziyette okulları açık bırakmak isteyen Milli Eğitim Bakanlığı, bir şekilde yıl sonunu getirmek için gereken tüm tedbirleri almaya hazır durumda.
Bugün konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer okullarda virüsün son durumunu ve bundan sonraki adımları değerlendirdi. Özer, okulların kapatılmasından çok sınıfların kapatılması politikasının devam edeceğini vurgularken, şu an kapalı olan sınıf sayısının 2 bin 225 olduğunu belirtti. Durumun her geçen gün iyiye gittiğini söyleyen Özer, yüz yüze eğitimin devam etmesi için gerekirse alternatif tedbirlere başvurabileceklerini söyledi.
OKULLARDA DERS SAATİ DEĞİŞECEK Mİ?
Önceliklerinin okulları her şekilde açık tutmak olduğunu söyleyen Özer ” B ve C planlarımız yok. Sadece A planımız var” dedi ve bu A planının yüz yüze eğitimin devamı olduğunu söyledi. Bakan Özer; “Koşullar değişir, önlemler değişir, saatler değişir ama okullar açık kalır” diyen Bakan Özer, saatler ile ilgili açıklaması ile bir süredir devam eden dedikoduları da üstü kapalı kabul etmiş oldu.
Son günlerde kulislerde bu konu sıkça konuşuluyor. Vakalar artmaya devam ederse özellikle kış aylarında okullarda ders saati değişimi olabileceği konuşuluyor.
1 Yorum