Sinop Üniversitesinden Öğretmenler İçin Eğitimler

Sinop Üniversitesi tarafından öğretmenlere yönelik olarak hazırlanan “Hibrit Mentörlük Modeli ile Mühendislik Tasarım Süreci Eğitimleri” konulu proje hayata geçiriliyor.  

Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Esra Bozkurt Altan’ın verdiği bilgiye göre, Projenin amacı fen bilimleri öğretmenlerinin mühendislik tasarım temelli uygulamalara yönelik yeterliliklerinin geliştirilmesi için hibrit mentörlük (yüz yüze ve çevrim içi) modeline dayalı mesleki gelişim programının tasarlanması, uygulanması ve değerlendirilmesi şeklinde belirlenmiştir.

Proje Süresi

Bu amaç doğrultusunda proje süresinin 24 ay sürmesi yanında, ilgili eğitimler üç aşamada gerçekleştirilecektir.

İlk eğitim Sinop Üniversitesi-Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde,

İkinci eğitim Sinop Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğrenme Yönetim Sistemi üzerinden çevrim içi  

Üçüncü eğitim Ankara Başkent Öğretmenevinde gerçekleştirilecektir.

Eğitim içerikleri

Eğitim süreci, katılımcılara mühendislik tasarım süreci eğitiminin verilmesi ve katılımcıların mühendislik tasarım temelli ders planları hazırlamasını içermektedir. Katılımcıların hazırladıkları ders planlarını eğitim-öğretim yılı süresince sınıflarında uygulamaları beklenmektedir.

Mentörler

Proje başında her katılımcı için bir mentör atanacak olup, Sinop Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğrenme Yönetim Sistemi üzerinden katılımcıların ve mentörleriın sürekli iletişimi sağlanarak proje süreci boyunca mentörler tarafından düzenli geri bildirimler sağlanacaktır. Buna ek olarak mentörler eğitim-öğretim yılında iki defa okul ziyareti yapacaklardır.

Projenin katılımcıları: 48 Fen öğretmeni

Projenin katılımcılarını Ankara, Erzurum, Eskişehir, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Mersin, Samsun, Van illerinde yatılı bölge ortaokulları, Bilim ve Sanat Merkezleri ve genel ortaokullarda görev yapmakta olmak 48 Fen bilimleri öğretmeni oluşturacaktır.

TÜBİTAK Destekli

Bu proje TÜBİTAK tarafından 1001 kodlu araştırma projeleri kapsamında desteklenmektedir.

Katılımcıların yüz yüze eğitimlere katılımlarının sağlanması hususunda ise eğitim materyalleri, yol, konaklama ve yemek giderleri proje bütçesi tarafından karşılanacaktır.

Başvurular ve süreleri

1.06.2023-31.07.2023 tarihleri arasında proje başvuruları alınacak olup katılımcılar 15.08.2023 tarihinde proje web sayfasından ilan edilecektir.

Proje hakkında detaylı bilgi ve başvuru formu için http://www.fenmuhim.com web sayfamıza ve sosyal medya hesaplarımıza (Instagram, Twitter, Facebook: fenmuhim) erişebilirsiniz.

Haber: Nuran Şahin / Öğretmen / www.yeniegitimdergisi.com

Sinop Üniversitesi

Bir Cevap YazınCevabı iptal et