Öğretmenlerin Kariyer Basamakları açıklandı

Öğretmenlik Meslek Kanunu bugün Resmi Gazete’de yayınlandı. Artık eğitimcilerin de kendilerine özel bir meslek kanunu bulunuyor. Eksiği ile doğrusu ile artık öğretmenlik tamamen bir kariyer mesleği oldu. Bu kariyer basamakları ve Öğretmenlerin kariyer Basamakları Yönetmeliği ile ilgili ilk detaylar Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesinden duyuruldu. Mahmut Özer bu duyuru üzerine bir açıklama yaptı ve ilk detayları verdi.

60 YILLIK ÖZLEM BİTTİ

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile 60 yıllık bir özlemin bu geceden itibaren giderildiğini hatırlatan Bakan Özer, bu meslek kanununun bir kırılma noktası olduğunu aktardı. Öğretmenlik Meslek Kanunu ile büyük aşama kaydedeceklerini vurgulayan Bakan Özer, Öğretmenlerin Kariyer Basamakları edindiğini belirtti.

Öğretmenlerin Kariyer Basamakları

Konu ile ilgili açıklamasında Bakan Özer;

“Kanunun çıkmasıyla artık Türkiye’nin, eğitimde son 20 yılda gelmiş olduğu noktayı öğretmenlere has bir kanunla da taçlandırmış olduğunu ifade eden Özer, “Bu gelişme, Türkiye’de eğitim tarihinde önemli bir kırılma noktasıdır, çok önemli bir tarihi adımdır. Böylece Türkiye, öğretmenlerine yönelik özel kanunu olan OECD ülkeleri arasına da girmiş oldu. Bu, hükümetimizin öğretmenlere vermiş olduğu değerin çok önemli bir göstergesidir ve bu kanunun diğer meslek gruplarına göre önce çıkmış olması da hakikaten üzerinde durulmayı hak eden çok önemli bir adımdır. Ben kanunun tüm öğretmenlere ve eğitim camiasına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Sadece bu süreçteki desteklerinden dolayı değil eğitimle ilgili her türlü desteklerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanı’mıza hem şahsım, hem Milli Eğitim Bakanlığı hem de öğretmenlerimiz adına en içten şükranlarımı sunuyorum.”

EĞİTİMCİLERİN GÖRÜŞÜ ALINACAK

Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesinde kariyer basamakları yönetmeliğinin taslağını yayınladıklarını duyuran Milli Eğitim Bakanı Özer;

“Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesi ‘meb.gov.tr’ adresinden hazırlamış olduğumuz yönetmelik taslağını tüm kamuoyu ile paylaştık. Yönetmelik, ağırlıklı olarak adaylık kaldırma sınavı yerine aday öğretmenlerin gelişim destekli süreçleri, uzman öğretmenlikle ilgili düzenlenecek eğitimlerin kapsamı ve başöğretmenlikle ilgili süreçlerin nasıl olacağı gibi kanunda detaya ihtiyacı olan süreçleri tanımlayan çerçeve bir yönetmelik olacak ve ogretmenlikmeslekkanunu@meb.gov.tr adresinden de tüm paydaşlarımızın bu yönetmeliğin mevcut durumuna ilişkin görüş bildirebilmeleri için askıya çıkardık.

Buradan benim istirhamım, tüm öğretmenlerimizin, tüm yöneticilerimizin, tüm eğitim paydaşlarının görüşlerini samimi bir şekilde bu adres üzerinden göndermeleri. Yönetmelik taslağına görüş süresini 1 ay tutacağız ve 15 Mart’a kadar paydaşlarımız bu yönetmelikle ilgili görüşlerini Milli Eğitim Bakanlığı ile paylaşabilecekler. Bu süreç içerisinde diğer eğitim paydaşları ile ilgili görüş alma süreçleri de aktif olarak devam edecek. 15 Mart’a kadar gelen tüm görüşleri değerlendirerek yönetmeliğe son şeklini vereceğiz ve Resmi Gazete’de yayımlanmak üzere Cumhurbaşkanlığımıza göndermiş olacağız. İnşallah bu yönetmeliği de hızlı bir şekilde yayımlayıp bu süreçleri başlatacağız.” dedi.

Bir Cevap YazınCevabı iptal et