Öğrencilere Hz.Ali’yi kötüleyen öğretmen görevden ayrıldı

Kamuoyu bir süre önce bir skandal ile çalkalandı. Ankara’nın Mamak ilçesindeki bir okulda, bir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni tarafından öğrencilere Hz.Ali ile ilgili skandal ifadeler kullanıldı. Öğrencilere ‘Biz Hz.Ali’yi sevmeyiz’ gibi çarpık ve yalan bir söz sarf eden öğretmenin görevden ayrıldığı bugün Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından açıklandı.


Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in gözbebeği diyebileceğimiz, İslamiyet’in dördüncü halifesi Hz.Ali ile ilgili ifadeleri kamuoyunda tepki gören öğretmenin görevden ayrıldığı bizzat bakan tarafından bildirildi. Alevi vatandaşlar ile ilgili de hoş olmayan ifadeler kullandığı bilinen öğretmen, meclisteki siyasi partilerin de tepkisini çekmişti.

Bu konuda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer‘e mecliste soru önergesi verildi. Önergeye yanıt veren Bakan Özer;

“Ankara Valiliğince konuya ilişkin olarak; söz konusu okulda ders ücreti karşılığı öğretmen olarak görevlendirilen adı geçen öğretmen hakkında Mamak Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen muhakkik tarafından inceleme soruşturma yapıldığı, soruşturma sonucunda düzenlenen raporda; okul yöneticilerinin konu hakkında bilgilerinin olması üzerine olaya müdahale ettikleri, veli dilekçesi üzerine öğretmenden savunma istendiği, adı geçen öğretmenin 24/09/2021 tarihinde görevden ayrıldığı belirtilmiştir.”

diyerek duruma ilişkisi kesildi.

Bir Cevap YazınCevabı iptal et