MEB Yanıtladı: Başka kurumda görevlendirilen öğretmene ‘hazırlık ödeneği’ verilir mi?

Öğretmen mesleği genel anlamda Milli Eğitim Bakanlığı ile özdeşleşmiş olsa da, MEB dışında çalışan bir çok öğretmen bulunmakta. MEB tarafından başka kurumlarda görevlendirilen bu kişilerin ‘Eğitim öğretime hazırlık ödeneği’ ise başlı başına bir problem.

Aile Bakanlığı başta olmak üzere diğer kurumlarda görevlendirilen öğretmen olarak çalışanlar kırtasiye yardımı olarak da bilinen eğitim-öğretime hazırlık ödeneğini alamıyorlar. Bu durum büyük mağduriyetler yaratıyor.

Bu mağduriyet için Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’na bir talep yazısı yazıldı. Başkanlık bu talep için cevap verdi. Fakat gelen cevap bu durumda olan öğretmenleri üzecek nitelikte.

HAZIRLIK ÖDENEĞİ VERİLEMEZ

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına görevlendirilen öğretmenlere, kadrosu MEB’de Eğitim Öğretim Hizmetleri Sınıfında yer alsa da öğretim yılına hazırlık ödeneğinin verilemeyeceği belirtildi.

Yani başka yerde görevli olan öğretmen eğitim öğretime hazırlık ödeneği alamaz.

Bir Cevap Yazın Cevabı iptal et