Eğitim Filmleri – Eğitimin Dünyayı Değiştirebileceğini İspatlayan 5 Film

Eğitim Filmleri – Her zaman ihtiyacımız olan şey, harika öğretmenlerin varlığı ve çocukların eğitime olan erişimidir. Öğretmen ve öğrenci; bu ikili birlikte olduktan sonra her şey değişir, dünya değişir.

Burada tanıtımını yapacağımız eğitici filmler tam da bunu kanıtlıyor.

Çoğu insan için filmler hayatın en büyük zevklerinden biridir. Ancak her film laf olsun diye izlenmez. İzlemenin bir amacı olmalıdır. Yoksa birkaç saat gülüp veya ağlayıp kalkmak yeterli midir?

En iyi film türlerinden biri eğitimle ilgili filmlerdir.

Eğitim Filmleri – Yargılamadan söyleyecek olursak, “Hababam Sınıfı” Filmleri hala izleniyorsa, demek ki, tüm toplumun bu filmlerde bulduğu bir şeyler var demektir.

Ayrıca okullarda eğitim hayatı yaşamamış insan var mıdır?

Haftada bir, okul, öğretmen, eğitim, çocukların okul serüveni üzerine seçtiğimiz filmlerden 5 tanesini tanıtacağız ve fragmanlarını sunacağız.

Müsait vakitlerinizde ailece, sınıfça veya evde çocuklarınızla baş başa izleyebilirsiniz.

İşte bu haftanın eğitim içerikli 5 Filmi

“3 APTAL”

Hint filmlerinden biri olan “3 İdiots” konu olarak “Ezberci eğitim sistemini” eleştiren bir film. Başarıyı hedeflemek yerine “mükemmelliği” kovalamanın önemini vurguluyor.

Mühendislik öğrencilerinin hayatını konu alan bu 2009 Hint filminden özel bir mesaj şudur: Sadece sınavlarda başarılı olmak için değil, bir amaç duygusuyla öğrenmek, öğrenciler için önemli bir çıkarımdır.

Ezberci eğitim bize de yabancı değil.

“HER ÇOCUK ÖZELDİR.”

Öğrenme güçlüğü olarak bilinen “disleksi” hastalığına yakalanmış bir çocuğun yaşadıklarını ve karşılaştığı resim öğretmeni ile bu problemin üstesinden nasıl geldiğini anlatan bir film. Başrolde ünlü aktör Amir Khan oynamaktadır. Kariyerinin en iyi filmlerinden biridir.

“MUHTEŞEM MÜNAZARACILAR”

Teksas’ta, siyahi öğrencilerin çoğunlukta olduğu Wiley College’de profesör olan Melvin B. Tolson’un gerçek yaşam hikayesi.

Profesör Tolson, eğitim eşitliğinden fazla yararlanamayan öğrencilerinin gelişimine katkı için bir tartışma grubu kurmaya karar verir.

İlk başta ifade güçleri sınırlı olan bu öğrenci topluluğu, giderek kelimelerin gücünü öğrenmeye başlar.

Kendi dönemlerindeki toplantılarda yükselmeye başlayan Wiley Koleji tartışma grubu bir süre sonra Harvard’ın en güçlü rakibi olacaktır.

 

 

“ÖZGÜRLÜK YAZARLARI”

Genç bir öğretmen olan Erin Gruwell’in gerçek hikayesine dayanarak, risk altındaki öğrenciler sınıfına toleransı öğrenmeleri, kendilerini ifade etmeleri ve lisenin ötesinde eğitim almaları için ilham veren genç bir öğretmenin filmi.

 “ÖLÜ OZANLAR DERNEĞİ”

1950’lerin Welton Akademisi ciddi, disiplinli ve akademik çevrelerde saygınlığı yüksek olan bir okuldur. Okul yönetiminin muhafazakar ve Ortodoks tavırları okulu öğrenciler için sıkıcı ve bunaltıcı bir yer haline getirmektedir.

Fakat yeni İngilizce öğretmeni John Keating’in okula atanmasıyla çok şey değişecektir.

Keating öğrencilerine ders kitaplarını yırtıp atmalarını, kalıplaşmış düşünce şekillerinden uzaklaşmalarını ve hayatlarını dolu dolu yaşamalarını öğütlemesiyle okulun statükocu tavrına son derece zıt bir profil çizmektedir.

Öğrencilerini şiir ve nitelikli edebi eserlerle tanıştıran Keating onların pek çoğu üzerinde derin bir etki meydana getirir. Onların geleceğe dair hayallerinin şekillenmesini sağlar.

Elbette Keating’in yaklaşımının okul yönetimi tarafından fark edilmesi ve üstüne gidilmesi uzun sürmeyecektir.

Fakat okul müdürü Nolan Keating’i okuldan uzaklaştırma kararı aldığında hayatlarını değiştirdiği öğrencileri Keating’i savunmak için harekete geçerler.

 

 

Bir Cevap Yazın Cevabı iptal et