Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın önceki gün gündeminde zorunlu evlilik ve çocuk yaşta evlilikler vardı. Sosyal medya hesabı üzerinden bir duyuru yayınlayan Derya Yanık, Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde ailesi tarafından evlendirilmeye zorlanan 16 yaşındaki B.H. ile ilgili bir yorum yaptı ve çocuk yaşta evliliğe tepki gösterdi.
Erken yaşta ve zorla evlendirilmenin T.C. kanunları ile resmen yasaklandığına vurgu yapan Derya Yanık; “Erken yaşta ve zorla evlilikler çocuklarımızın sosyal, fiziksel, bilişsel ve psikolojik gelişimi üzerinde yetişkinlik döneminde etkileri devam edebilecek ve onarılması güç yaralar açmaktadır.”dedi.
ÇOCUKLARIN YERİ OKULDUR
Bu noktada eğitimin önemine de vurgu yapan Bakan Yanık; “Tüm ailelerimize çağrımdır, çocukların yeri ailelerin yanıdır, okuldur. Onların çocukluğunu yaşayabilmesine engel olunmasına ve eğitim hayatından koparılmalarına asla göz yummayız.” dedi.