3600 ek gösterge başta öğretmen kadrosu olmak üzere memurların bir çoğu için merak edilen konuların başında geliyor. 3600 ek gösterge son dakika gelişmesi bir çok kişiyi yakından ilgilendiriyor. Bu konuda son haber Memur-Sen’den geldi. Özellikle bu konuda yıllarca yaptığı baskı ile hükümeti ikna eden Memur-Sen, çalışmaların ne zaman başlayacağını söyledi.
Bugün açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek gösterge son dakika açıklaması ile gündeme geldi. Yalçın, 3600 ek göstergede çalışmaların Kasım ayında başlayacağını söyledi. Sözleşmelilerin kadroya alınması ve 3600 ek gösterge için taleplerinin toplu sözleşmede başladığını belirten Yalçın, her konuda çok aşama kat ettiklerini belirtti.
KASIM AYINDA BAŞLIYOR
2021’in Kasım ayında 3600 ek gösterge çalışmalarının başlayacağını belirten Yalçın;
“3600 ek gösterge, 6 dönem toplu sözleşmenin tamamında Memur Sen’in teklif ettiği bir maddedir. Dolayısıyla teklif bize aittir. Toplu sözleşme kararı bize aittir. Buna ilişkin vaat Cumhurbaşkanımıza aittir. 2022 yılı içinde çalışacağız tamamlayacağız. İcraat da Sayın Cumhurbaşkanımıza nasip olacaktır diye düşünüyoruz. Bu tartışmaya girmeksizin 3600’ün kapsamına ilişkin bütün kamu görevlilerinin beklentilerini karşılayacak, ek gösterge sistematiğini adil bir şekilde düzenleyecek çalışmayı da bir an önce başlatmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile bu konuya ilişkin bir mutabakat sağladık. Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda buna ilişkin bir startı vereceğiz kasım ayı içinde.”
1 Yorum