3600 ek gösterge son dakika haberleri bekleyenler dikkat. Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Bilgin bir son dakika açıklamasında bulundu. 3600 ek gösterge konusunda konuşan Bakan Bilgin, konu ile ilgili yapılan son çalışmaları aktardı. 3600 ek gösterge bekleyenler bu konuda gelen her haberi yakından takip etmeye devam ediyor.
3 yıl önceki seçimlerden önce polis, hemşire, öğretmen ve din görevlisi kadrosu için 3600 ek gösterge sözü verildi. 3600 ek gösterge o günden beri milyonlarca memur tarafından bekleniyor. Bu iş için emekliliğini ileri bir tarihe ertelemiş memurlar dahi bulunuyor. Bir süredir pek ses çıkmadığı için umudun yitirildiği bu mesele, bu yaz yapılan 6.Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde Memur-Sen tarafından yeniden gündeme getirildi.
Bu sefer Memur-Sen’in taleplerine kulak asıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul gören mesele için 2022 yılının sonu tarih olarak verildi.
DAHA ÇOK KİŞİYİ KAPSAMASI İÇİN
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in bugünkü gündeminde 3600 ek gösterge vardı. 3600 ek göstergenin çıkacağını söyleyen Bilgin, bu konuda kimleri kapsayacağına dair çalışmalar yapmaya devam ettiklerini belirtti. Bu da 3600 ek göstergenin daha çok kişiyi kapsaması için çalışmalar olduğuna işaret ediyor. Konu ile ilgili açıklamasında Bilgin;
“(3600 ek gösterge) Hangi grupları ne kadar kapsayabiliriz, bunun maliyeti ne olur, bununla ilgili detaylı çalışma yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.