Her yıl fakültelerin öğretmenlik bölümleri başta olmak üzere farklı fakültelerden öğretmen olmak amacıyla mezun olan on binlerce kişi var. Bu da her yıl atama bekleyen öğretmenler ordusuna yeni insanların katılması anlamına geliyor. Bu nedenle öğretmen ataması öncesi sayı konusunda her geçen sene beklentiler büyüyor.
Fakat bu beklentiler bir türlü gerçekleşmiyor. Son iki yılda 20’şer binden 40 bin öğretmen ataması geldi. 2021 yılında 20 bin öğretmen ataması duyurusu geçtiğimiz Şubat ayında yapıldı ve başvurular alındı.
20 bin atama sayısı adayların tepkisi çekti. Bu yıl beklentiler en az 40 binken gelen sayı tatmin edici olmadı. Bunun üzerine öğretmen adaylarının aklına; “2021’de yeni öğretmen ataması olacak mı?” sorusu geldi. Konuya dair açıklama Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan geldi.
BÜTÇE İMKANIYLA İLGİLİ
Önceki gün Habertürk canlı yayınına katılan Bakan Selçuk, konuya dair şu ifadeleri kullandı;
“Eğitim fakültelerinden mezun olan, farklı branşlardaki alanlardaki öğretmenlerimiz elbetteki atanmak istiyorlar. Bu son derece doğal, haklılar. Bu konuda da örgütleniyorlar. Örgütlendikleri için programları takip ediyorlar, çeşitli bakanlıklarla ilgili etiketleme yaparak seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Bu onların son derece doğal hakları. Elbette biz daha çok öğretmen atamak konusunda girişimlerimiz var, çabalarımız var, taleplerimiz çalışmalar sürüyor. Bütçe imkanlarımızla ilgili bu sene 20 bin atamayla ilgili bir ilanda bulunduk. Geçen sene 40 bindi, ondan önceki sene de 40 bindi. Beklentiler var. Hepimiz bu anlamda zaman zaman bu konuları tartışıyoruz, konuşuyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı olarak öğretmen atama sayımızın yükselmesi konusunda bizim her zaman talebimiz var tabii ki”
Önümüzdeki aylarda atamalar ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam edecek.