2021 KPSS yapılalı bir hayli süre geçti. Tek yıl sınavı olduğu için sadece lisans mezunlarının girebildiği, öğretmenlik ve a sınıfı kadrolarını ilgilendiren bu sınavın ardından 15 bin öğretmen ataması yapıldı. Fakat salt 2021 puanı ile yapılan herhangi bir atama olmadı. 2021’de puan çıkaran eğitimci adayları 2021 KPSS puanıyla öğretmen ataması olacak mı? sorusuna yanıt aramaya başladı bile.
2022 KPSS gelmeden önce öğretmen adayları 15 bin gibi yetersiz bir sayıda kalınmasını istemiyor. 2021 KPSS’ye çok sayıda öğretmen adayı girdi. ÖABT’den puan çıkaran bu kişilerin tek beklentisi 2022 yılında başlayacak iyi bir öğretmen ataması. Bir sonraki eğitim-öğretim yılına kadar bir alım beklentisi var. 2021 KPSS puanıyla öğretmen ataması konusunda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından önemli açıklamalar geldi.
YENİ BİR ATAMA DAHA OLACAK
Bugün kameralar karşısına geçerek eğitim gündemini değerlendiren Bakan Özer, kendisine sorulan öğretmen ataması sorusuna önemli yanıtlar verdi.
2021 KPSS ile öğretmen alımı noktasında soruyu cevaplayan Özer; “Yeni bir öğretmen alımı mutlaka olacak. 2021 KPSS ile yapılacak” dedi.
Bu şekilde önümüzdeki bir iki ay içerisinde yeni bir öğretmen alımı olacağına kesin gözüyle bakabiliriz. Bakan Özer, bu konuda ne gelişme olursa kamuoyunu anında bilgilendireceklerini de sözlerine eklemiş durumda.
Atamanın önümüzdeki bir iki ay içerisinde yapılması ve çok sayıda öğretmen alımı olması bekleniyor. İlk gelen duyumlar 20 bin kadar öğretmen alımı olabileceği yönünde. Fakat son açıklama Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelecek.